Eşti aici

Muscat Ottonel

Este un soi viguros, fertil și cu productivitate mare. 

Se numără printre soiurile cu o bună rezistență la ger. Preferă terenurile în pantă, însorite și soluri cu fertilitate mijlocie sau chiar scăzută. Experiența a demonstrat că cele mai fine vinuri se obțin din strugurii Muscat Ottonel obținuți pe soluri scheletice, calcaroase. Nu-i place seceta, motiv pentru care are nevoie de irigații pentru producții mari, în anii cu puține precipitații.

Dezmugurește în a doua parte a lunii aprilie iar strugurii intră în pârg la începutul lunii august, maturarea deplină fiind atinsă în cursul lunii septembrie.

Strugurii sunt compacți, de mărime medie, de formă cilindrică, uneori aripați. Boabele sunt așezate des pe circhine, medii ca mărime, sferice, cu pielița galben-aurie, acoperită cu pruină. Pulpa este semizemoasă, dulce, aromată și cu aromă inconfundabilă de muscat. Vinul care se obține este lejer, cu aromă pronuntată tipică de muscat, foarte apreciată.

Ca formă de tăierea este indicată conducerea pe semitulpină în cordon bilateral, cu tăiere în elemente scurte de rod (cepi de 2-3 ochiuri) sau mijlocii (5-6 ochi).

Soiul Muscat Ottonel dă cele mai bune rezultate în Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și pe colinele Munteniei, Olteniei și Dobrogei.

Butașii se livrează cu rădăcini ambalate superficial, pentru protejarea pe durata transportului.

Distanța de plantare: 
1,5m x 1,2m
Sezon fructe:
Toamnă
Utilizare: 

Muscat Ottonel este un soi din care se obțin vinuri albe superioare aromate. Strugurii sunt deosebit de delicioși, motiv pentru care sunt foarte potriviți și pentru consum proaspăt.

Pretabilitate: 
pentru vinuri superioare

Nu necesită polenizatori.