Eşti aici

Kandil Sinap

Kandil Sinap

Un soi de măr rar, de colecție, originar din Peninsula Sinope din Turcia de astăzi, dar despre vechimea căruia se crede că merge până în epoca bizantină. În țara noastră probabil a ajuns în epoca fanariotă, adus de greci.

Kandil Sinap este unul dintre puținele soiuri de măr care poate produce fructe fără niciun tratament chimic, având o remarcabilă rezistență la boli și dăunători.

Pomul este de dimensiune medie spre mare, în 30-40 de ani putând să atingă și chiar să depășească 10m înălțime, dacă este lăsat să crească în voia lui. Dacă primește tăieri de formare corespunzătoare, înălțimea sa poate fi limitată la 5-6 metri maximum.

Fructul are o formă atipică, aproape cilindrică, cu pielița galbenă la maturare și o pată roșie pe partea expusă la soare. 

Pulpa este albă, făinoasă, aromată. În condiții normale de păstrare (beci, pivniță) poate rezista până în decembrie.

 

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Kandil Sinap (ghiveci)

Portaltoi: MM-106

Pomii sunt de anul IV, cu coroană preformată, în ghiveci și vor intra pe rod anul următor. Pot fi transplantați în grădină și pe timpul verii sau mai pot fi păstrați în ghivece până în toamnă. Dacă se dorește, pomul poate fi păstrat chiar mai mulți ani în ghivece - de exemplu pe o terasă ori pe un balcon - unde va înflori și va fructifica, dacă va beneficia de o minimă îngrijire.

198,00 Lei

Kandil Sinap (coroană preformată)

Portaltoi: MM106

Pomii sunt de anul III și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Pomii vor rodi chiar și din primul an după plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-650
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x4 m sau 4x3,5 m
Sezon fructe:
Toamnă
Interval de recoltare: 
1 Octombrie - 20 Octombrie
Utilizare: 

Excelent pentru consum proaspăt sau pentru piure de mere. 

Nu necesită polenizatori.