Eşti aici

Euras

Cu acest soi puteți avea pere din producția proprie, până primăvara, în aprilie! Pentru asta, n-aveți nevoie decât de un beci sau pivniță și, desigur, de un păr Euras.

Euras este un soi românesc, relativ recent, imun la rapăn și rezistent la păduchele părului și acarieni - probleme care, de regulă, mai dau bătăi de cap cultivatorului de păr. 

Coroana pomului tinde natural spre forma globuloasă. Are o vigoare medie, ceea ce-l face potrivit și pentru curțile cu suprafețe mai mici.

Fructele se formează în special pe ramurile de rod scurte (în apropierea ramurilor principale), au aproximativ 150g, pieliță netedă, verzui-ruginite la recoltare (în octombrie).

La cules, pulpa este tare, fondantă, cu gust așa-și-așa. Însă după 2-3 luni de păstrare... cenușăreasa devine o prințesă! Fructul capătă culoare galben-vibrantă, iar pulpa devine asemenea celei de pepene galben. Și sub aspect gustativ lucrurile se schimbă radical, para căpătând o aromă și un gust de excepție!

După cum se vede și în imaginea alăturată, se păstrează până în aprilie, la dezmugurit, fără nicio dificultate.

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Euras (ghiveci)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul Vpe rod și se livrează în ghiveci. Pot fi plantați oricând în grădină, chiar și vara. 

149,00 Lei

Euras (coroană preformată)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul IV, sunt pe rod, și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii vor înflori și vor produce fructe chiar din primul an după plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Euras (vargă)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul II și se livrează cu rădăcină liberă, sub formă de vargă. Varga permite stabilirea înălțimii trunchiului viitorului pom, prin scurtarea acesteia, după plantare, la înălțimea dorită. Din faza de vargă se începe formarea palmetelor (coroanelor aplatizate).

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-512
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x4 m
Sezon fructe:
Iarnă
Interval de recoltare: 
10 Octombrie - 30 Octombrie
Utilizare: 

O pară care rezistă după luna februarie este o sărbătoare la orice masă!

Nu necesită polenizatori.