Eşti aici

Golden Delicious

Este un soi care se păstrează foarte bine pe iarnă, de vigoare mijlocie și cu creșteri remarcabile în primii ani. După intrarea pe rod, creșterile se mai temperează.

Fructele sunt galben-aurii, de mărime mijlocie spre mare (130-200g), foarte gustoase.

Pielița fructului este lipsită de ceară, motiv pentru care, păstrat în condiții de umiditate scăzută, spre primăvară pierde apă și se zbârcește. Însă acest fapt nu-i scade valoarea nutrițională, ci chiar îi amplifică savoarea.

Este un soi extrem de productiv, chiar cu tendinţă de supraîncărcare, motiv pentru care, primăvara, se recomandă cu tărie lucrarea de rărire a fructelor.

Se recoltează în prima parte jumătate a lunii octombrie.

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Golden Delicious (coroană preformată)

Portaltoi: MM-106

Pomii sunt de anul III și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii vor intra mai repede pe rod, chiar și din primul an de la plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Golden Delicious (ghiveci)

Portaltoi: MM-106

Pomii sunt pe rod, de anul IV și se află în ghiveci. Pot fi transplantați în grădină și pe timpul verii sau mai pot fi păstrați în ghivece până în toamnă. Dacă se dorește, pomul poate fi păstrat chiar mai mulți ani în ghivece - de exemplu pe o terasă ori pe un balcon - unde va înflori și va fructifica, dacă va beneficia de o minimă îngrijire. Se livrează în orice moment al anului.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Golden Delicious (coroană preformată)

Portaltoi: MM-106

Pomii sunt de anul IV, sunt pe rod, și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii vor înflori și vor produce fructe chiar din primul an după plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-584
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x4 m sau 4x3,5 m
Sezon fructe:
Iarnă
Interval de recoltare: 
1 Octombrie - 15 Octombrie
Utilizare: 

Golden Delicious e foarte bun consum proaspăt sau copt, însoţind friptura de porc. 
Datorită dulceţii şi texturii sale, este un soi grozav pentru tarta cu mere. Mai mult decât atât, este unul dintre cele mai bune mere pentru gătit deoarece își păstrează forma atunci când este preparat termic.

Polenizatori recomandați: