Eşti aici

Napoleon

Un soi de păr vechi, de aproape 200 de ani. Nu-i cunoaște nimeni originea exactă, însă prima dată a fost semnalat în Belgia, pe la jumătatea veacului al XIX-lea. A fost denumit Napoleon datorită calității deosebite a perelor.

Fructele sunt rotunde, cu 5 coaste foarte discrete și pot avea până la 500g.

La cules au culoare verde-gălbuie, uneori cu „bujori” pe partea însorită, însă în pivniță, în decembrie-ianuarie capătă o culoare galben-lămâie. La fel, la cules, pulpa este albă, foarte crocantă, zemoasă și dulce, însă după o perioadă de păstrare perele devin cremoase, calitățile gustative cunoscând o amplificare notabilă.

Talia pomului este medie spre mare, însă dacă nu este controlat din tăieri, poate dobândi o statură impresionantă.

Este un soi foarte rezistent la boli și nu se numără printre soiurile preferate în mod special de dăunători. Au nevoie foarte rar de tratamente.

Stoc limitat!

 

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Napoleon (coroană preformată)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul III și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii pot intra mai repede pe rod cu un an, chiar și din primul an de la plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Napoleon (vargă)

Portaltoi: păr franc

Pomul sunt de anul II și se expediază sub formă de vargă, ceea ce permite definirea trunchiului la înălțimea dorită, precum și formarea de coroane aplatizate sau ornamentale.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Napoleon (ghiveci, coroană preformată)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul V și se livrează în ghiveci, astfel că pot și plantați în grădină chiar și pe timpul verii. Pomii sunt pe rod.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-551
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
5x5 m
Sezon fructe:
Toamnă
Interval de recoltare: 
15 Octombrie - 31 Octombrie
Utilizare: 

Imediat după cules fructele sunt ideale pentru prăjituri și compot, datorită pulpei foarte ferme. După 1-2 luni de păstrare, când pulpa devine cremoasă, sunt un deliciu consumate proaspete.

Polenizatori recomandați: