Eşti aici

Gutui de Huși

Gutui de Huși

Soi românesc viguros, vechi, deosebit de rezistent la ger și secetă și cu rezistență remarcabilă la boli și dăunători. Intră repede pe rod, de regulă din anul al doilea după plantare.

Fructul este mijlociu spre mare (aprox. 300g) cu coaste largi, rotunjite și epiderma galben-aurie.

Pulpa este fină, lipsită de sclereide, astringentă la recoltare, dar care, pe durata păstrării, devine dulce fin acidulată la maturitatea de consum. Se recoltează în octombrie și, în funcție de condițiile de păstrare, poate rezista până în ianuarie-februarie.

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Gutui de Huși (coroană preformată)

Portaltoi: gutui

Pomii sunt de anul III și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Pomul va rodi în primul an de la plantare sau, cel mai târziu, în al doilea.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Gutui de Huși (ghiveci)

Portaltoi: gutui

Pomii sunt de anul III, cu coroană preformată, în ghiveci. Pot fi transplantați în grădină și pe timpul verii sau mai pot fi păstrați în ghivece până în toamnă. Pomul poate fi păstrat chiar mai mulți ani în ghivece - de exemplu pe o terasă ori pe un balcon - unde va înflori și va fructifica, dacă va beneficia de o minimă îngrijire.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-689
Forma de prezentare:
rădăcini ambalate
Distanța de plantare: 
4x4 m
Sezon fructe:
Toamnă
Iarnă
Interval de recoltare: 
18 Martie

Nu necesită polenizatori.