Eşti aici

Untoasa Hardenpont

Un soi de iarnă, mai rar întâlnit pe la noi, vechi de aproape 300 de ani, cu vigoare mijlocie, foarte rezistent şi pretabil la diferite formule de coroană.

Fructele sunt mari, cu suprafaţă neregulată, cu aparenţă „îndesată”. Untoasa Hardenpont mai este numită şi „para gutuie”, datorită aspectului şi mărimii sale.

Fructele se culeg la sfârşitul lunii octombrie, însă ating maturitatea gustativă în luna decembrie. După recoltare, coaja iniţial verzuie, se îngălbeneşte, pulpa se înmoaie, devenind cremoasă, oferind acea senzaţie plăcută de „topire în gură”. Gustul este dulce-parfumat, deosebit de aromat şi de fin.

Păstrate în pivniţe sau alte locuri răcoroase, fructele rezistă până în luna martie.

Atunci când se găsesc în magazine, aceste pere sunt scumpe, soiul fiind considerat unul de lux.

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Untoasă Hardenpont (ghiveci)

Portaltoi: gutui

Pomii sunt de anul IV, cu coroană preformată, în ghiveci. Sunt deja pe rod. Pot fi transplantați în grădină și pe timpul verii sau mai pot fi păstrați în ghivece până în toamnă. Pomul poate fi păstrat chiar mai mulți ani în ghivece - de exemplu pe o terasă ori pe un balcon - unde va înflori și va fructifica, dacă va beneficia de o minimă îngrijire.

159,00 Lei

Untoasa Hardenpont (coroană preformată)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul IV, sunt pe rod, și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii vor înflori și vor produce fructe chiar din primul an după plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Untoasa Hardenpont (coroană preformată)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul III și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Pomii vor intra pe rod, cel mai probabil, chiar din primul an de la plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Untoasă Hardenpont (vargă)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul II și se livrează cu rădăcină liberă, sub formă de vargă. Varga permite stabilirea înălțimii trunchiului viitorului pom, prin scurtarea acesteia, după plantare, la înălțimea dorită. Din faza de vargă se începe formarea palmetelor (coroanelor aplatizate).

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-622
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x3,5 m sau 4x3 m
Sezon fructe:
Iarnă
Interval de recoltare: 
15 Octombrie - 31 Octombrie
Utilizare: 

Este un deliciu de iarnă, excelentă pentru a fi consumată ca atare, la desert.

Polenizatori recomandați: