Eşti aici

Idared

Pom de vigoare mijlocie, cu fructe sferic turtite, destul de asimetrice. Pieliţa subţire, galbenă ca paiul este acoperită aproape în întregime, la maturitate, cu roşu zmeuriu, viu, cu dungi late roşii-intens.

Pulpa este albă, consistentă, foarte fină, suculentă, acidulat-dulce, cu aromă intensă, de calitate foarte bună pentru masă. Conținutul mai scăzut în zaharuri recomandă acest soi pentru dieta diabeticilor.

Maturitatea de recoltare este atinsă în luna octombrie. Fructele se păstrează şi se consumă din noiembrie până în aprilie-mai.

Despre Idared pomicultorii spun că „Fie anul cât de greu, Idared nu te lasă”, referindu-se la capacitatea sa remarcabilă de producţie, chiar şi în anii cu condiţii mai puţin favorabile.

Vezi opțiunile de cumpărare

Comenzi telefonice: 0761 033 279
Comenzi prin email: contact@zdravan.ro

 • Rădăcini libere, prindere mai bună
  Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
 • Fasonare profesională
  Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
 • Comezile multiple se cumulează
  Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Idared (coroană preformată)

Portaltoi: M106

Pomii sunt de anul III și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii vor intra mai repede pe rod, chiar și din primul an de la plantare, sigur din al doilea.

24,00  LEI
 • 1 - 3 bucăți: 24,00  LEI/bucată
 • 4 - 9 bucăți: 23,00  LEI/bucată
 • 10 - 19 bucăți: 22,00  LEI/bucată
 • Mai mult de 20 bucăți: 20,00  LEI/bucată

Idared (coroană preformată, în ghiveci)

Portaltoi: MM-106

Pomii sunt pe rod, de anul IV și se livrează în ghivece. Pot fi transplantați în grădină și pe timpul verii sau mai pot fi păstrați în ghivece până în toamnă. Dacă se dorește, pomul poate fi păstrat chiar mai mulți ani în ghivece - de exemplu pe o terasă ori pe un balcon - unde va înflori și va fructifica, dacă va beneficia de o minimă îngrijire. Se pot livra în orice moment al anului.

84,00  LEI

Idared (vargă)

Portaltoi: MM-106

Pomii se livrează cu rădăcină liberă, sub formă de vargă. Varga permite stabilirea înălțimii trunchiului viitorului pom, prin scurtarea acesteia, după plantare, la înălțimea dorită. Din faza de vargă se începe formarea palmetelor (coroanelor aplatizate).

21,00  LEI
 • 1 - 2 bucăți: 21,00  LEI/bucată
 • 3 - 9 bucăți: 20,00  LEI/bucată
 • Mai mult de 10 bucăți: 19,00  LEI/bucată
Catalog:
Cod produs:
ZDV-336
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x4 m sau 4x3,5 m
Sezon fructe:
Iarnă
Interval de recoltare: 
10 Octombrie - 31 Octombrie
Utilizare: 

Deoarece este mai puţin dulce, Idared este preferatul persoanelor cărora le plac merele mai acrişoare, fiind şi soiul recomandat pentru diabetici. Aciditatea mai ridicată îl recomandă şi ca digestiv, după mesele grele de iarnă.

Polenizatori recomandați: