Eşti aici

Novembra

Soi de păr din Basarabia, foarte rar în România, dar cu popularitate în creştere, mai ales în Occident. Vigoarea pomului este mică spre medie.

Este un soi puţin pretenţios, foarte rezistent la boli şi ger, numărându-se şi printre soiurile mai puţin interesante pentru dăunători.

Produce moderat, însă fructele sunt surprinzător de mari, majoritatea atingând greutatea de 400 g şi putând depăşi chiar şi 600 g. Fructele au pieliţa verde, ușor îmbujorate pe partea expusă la soare. Pulpa este tare, chiar pietroasă la cules, însă începe să se înmoaie la câteva săptămâni după ce este culeasă şi depozitată în pivniţă. Atunci îşi dezvăluie o aromă deosebită, ce se distinge printre perele de iarnă.

În condiţii de păstrare casnice (beci, pivniţă), rezistă până în ianuarie, însă în condiţii optime de păstrare poate rezista şi până în martie.

Fructele ating maturitatea la sfârşitul lunii octombrie şi începutului lunii noiembrie.

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Novembra (ghiveci)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul V și se livrează în ghiveci, astfel că pot și plantați în grădină chiar și pe timpul verii. Pomii sunt pe rod. Disponibil începând cu luna mai. Înscrieți-vă în lista de așteptare!

169,00 Lei

Novembra (coroană preformată)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul III și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Pomii vor intra pe rod în anul următor.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Novembra (coroană preformată)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul IV, sunt pe rod, și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii vor înflori și vor produce fructe chiar din primul an după plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Novembra (vargă)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul II și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii pot intra mai repede pe rod cu un an.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-704
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x4 m
Sezon fructe:
Toamnă
Interval de recoltare: 
25 Octombrie - 5 Noiembrie
Utilizare: 

O pară deosebită, ce se cade a fi savurată ca atare, în zilele de iarnă.

Nu necesită polenizatori.