Eşti aici

Auriu de Bistriţa

Soi românesc, de vigoare mare, obţinut din încrucişarea a celor mai cunoscute două soiuri de măr galben: Golden delicious şi Parmen auriu. Intră pe rod în al treilea an de la plantare şi prezintă o rezistenţă de top la rapăn şi făinare.

Fructul este mare (aprox 200g), sferic-alungit, galben-auriu, ușor îmbujorat pe partea expusă la soare. Pulpa este gălbuie, semicrocantă, suculentă, fin acidulată, cu aromă plăcută şi gust foarte, foarte bun. Fructele rezistă la păstrare până spre sfârşitul anului.

Se pretează la toate zonele pomicole ale ţării şi are rezultate foarte bune în zonele colinare înalte.

 

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Auriu de Bistriţa (vargă)

Portaltoi: MM-106

Pomii se livrează cu rădăcină liberă, sub formă de vargă. Varga permite stabilirea înălțimii trunchiului viitorului pom, prin scurtarea acesteia, după plantare, la înălțimea dorită. Din faza de vargă se începe formarea palmetelor (coroanelor aplatizate).

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-410
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x4 m
Sezon fructe:
Toamnă
Interval de recoltare: 
1 Octombrie - 10 Octombrie
Utilizare: 

Excelente consumate proaspăt, mai ales că sunt printre primele mere de toamnă.

Nu necesită polenizatori.