Eşti aici

Busuioace cu miez roşu

Un soi de păr cu vigoare mare, foarte rar, aproape dispărut astăzi. Nu i se cunoaşte originea însă, cel mai probabil, ca majoritatea soiurilor foarte vechi este rezultatul unor variaţii naturale, care apoi au fost perpetuate datorită calităţilor pomului, observate de om.

Pomul are o sănătate foarte bună, remarcându-se sub acest apect în comparaţie cu majoritatea soiurilor de păr. Foarte rezistent la ger şi secetă.

Rodeşte abundent, în buchete de 3-7 pere. Perele sunt de mărime medie, cu coaja groasă, ce capătă la maturitate o nuanţă roşu-ruginie. Pulpa este fermă, alb-sidefie, prezentând la debutul maturării irizaţii fine roşii. La maturitatea deplină, evoluează spre „însângerarea” pulpei. (Imaginea cu secţiunea a fost realizată în debutul maturării).

Gustul este aspru, zdravăn, dar complex în arome, exact aşa cum era gustul bun odinioară.

În plus, acest soi nu are nevoie de polenizatori, fiind însă un polenizator excelent pentru majoritatea soiurilor de păr. În zonele unde există un astfel de păr, toţi perii din împrejurimi rodesc mai bine.

Perele ating maturitatea la începutul lunii august.

Vezi opțiunile de cumpărare

Comenzi telefonice: 0761 033 279
Comenzi prin email: contact@zdravan.ro

  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Busuioace cu miez roşu (ghiveci)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul IV, pe rod și se livrează în ghivece. Pot fi transplantați în grădină, fără riscuri, chiar și pe timpul verii!

179,00 Lei

Busuioace cu miez roşu (coroană preformată)

Portaltoi: păr franc

Pomii se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană prefomată. Pomul va intra pe rod din al doilea an de la plantare, posibil chiar și din primul.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-771
Forma de prezentare:
ghiveci
Distanța de plantare: 
5x5 m sau 5x4,5 m
Sezon fructe:
Vară
Interval de recoltare: 
1 August - 15 August
Utilizare: 

Foarte bun consumat proaspăt, cu bănuite efecte terapeutice. Fermitatea pulpei face din acest soi şi un candidat de primă mână pentru dulceaţă de pere.

Nu necesită polenizatori.