Eşti aici

Ducesa de Angoulême

Un soi din vechiul sortiment, foarte rar, de pe vremea străbunicilor. Pomul are o vigoare mare, cu potențial de creștere, putând depăşi după 20 de ani, înălţimea de 8 metri, iar anvergura coroanei poate depăşi 8 metri. Este genul de pom „stăpân” într-o livadă de familie, cu longevitate mare, care se lasă moştenire de la o generaţie la alta.

Produce abundent şi constant şi dovedeşte o rezistenţă foarte bună la ger, boli şi dăunători.

Părul Ducesa de Angoulême produce pere foarte mari, chiar uriaşe. Sub pieliţa galben-strălucitoare, acoperită de pistrui maro, ce capătă la supramaturare o nuanţă roşiatică, se ascunde pulpa delicată, dulce, untoasă. Savoarea maximă se atinge dacă, după cules, perele mai sunt păstrate o săptămână la temperatura camerei.

Caracteristic soiurilor vechi, Ducesa de Angoulême oferă fructele într-un interval foarte lung, ce poate începe de la mijlocul lui septembrie şi poate dura până în noiembrie.

În condiţii bune de păstrare, fructele mai rezistă 1-2 luni după cules.

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Ducesa de Angoulême (ghiveci)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul IV, și se livrează în ghiveci. Pot fi plantați în grădină chiar și pe timpul verii.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Ducesa de Angoulême (vargă)

Portaltoi: gutui

Pomii se livrează cu rădăcină liberă, sub formă de vargă. Varga permite stabilirea înălțimii trunchiului viitorului pom, prin scurtarea acesteia, după plantare, la înălțimea dorită. Din faza de vargă se începe formarea palmetelor (coroanelor aplatizate).

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Ducesa de Angoulême (coroană preformată)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul IV, sunt pe rod, și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii vor înflori și vor produce fructe chiar din primul an după plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-362
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
5x5 m
Sezon fructe:
Toamnă
Interval de recoltare: 
15 Septembrie - 5 Noiembrie
Utilizare: 

Soi de pere care arată perfect şi au gustul ideal pentru a fi savurate proaspete, toamna.

Polenizatori recomandați: