Eşti aici

Moldova

Un soi viguros, originar din Basarabia, foarte productiv, introdus recent în România, dar care a cunoscut o popularitate foarte mare, datorită calităților sale deosebite.

Este rezistent la majoritatea bolilor viței-de-vie, prezentând o anumită sensibilitate doar la făinare. Din acest motiv, este un soi indicat celor care nu pot să aloce mult timp îngrijirii unor soiuri mai pretențioase.

Soiul Moldova rezistă fără probleme iarna la temperaturi de până la -22ºC, fapt care permite conducerea pe tulpini înalte, bolți sau pergole.

Strugurele este foarte aspectos, cu formă cilindrică sau conică, cu o greutate medie de 450 - 500g, însă poate ajunge și până la 1kg. Boabele sunt mari, negre-violacee, crocante, cu pieliță groasă, dar fragedă, cu puțini sâmburi. Gustul este foarte plăcut, răcoritor.

Maturarea strugurilor survine în prima jumătate a lunii octombrie. Rezistă bine pe butuc, motiv pentru care culesul poate fi amânat până la venirea brumelor groase. Culesul târziu are ca efect o intensificare a gustului și dulceții, datorită acumulării sporite de zaharuri.

Strugurii acestui soi rezistă foarte bine la transport și păstrare pe iarnă. În frigider pot fi păstrați până în ianuarie-februarie.

Vezi opțiunile de cumpărare

Opțiuni de cumpărare

Moldova (rădăcini libere)

Butași viguroși de anul I, ce se livrează cu rădăcini libere, în folie și cutie de carton, pentru protejareaoptimă pe durata transportului.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Moldova (ghiveci)

Plantele sunt de anul II și, cel mai probabil, vor intra pe rod chiar în primul an de la plantare. La plantele în ghivece prinderea este garantată 100%.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Distanța de plantare: 
1,5m x 1,2m
Sezon fructe:
Toamnă
Pretabilitate: 
struguri de masă

Nu necesită polenizatori.