Eşti aici

Tuleu gras

Soi autohton, vechi. Este un hibrid natural, fapt care îi conferă o bună rezistenţă la boli. Manifestă o uşoară sensibilitate la ger, motiv pentru care nu e recomandat pentru zona colinară înaltă din jumătatea nordică a ţării.

Fructul este de mărime mijlocie, cu formă elipsoidală, de culoare violet-închis, acoperit cu pruină albăstruie. Mărimea fructului este de 30-35g. Pulpa este verde-gălbuie, suculentă, dulce, iar sâmburele se desprinde cu uşurinţă. 

În funcţie de zonă, fructele se pot coace în intervalul cuprins între sfârşitul lui august şi începutul lui septembrie. 

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Tuleu gras (vargă)

Portaltoi: roșior văratec

Pomii sunt de anul II și se livrează cu rădăcină liberă, sub formă de vargă. Varga permite stabilirea înălțimii trunchiului viitorului pom, prin scurtarea acesteia, după plantare, la înălțimea dorită. Din faza de vargă se începe formarea palmetelor (coroanelor aplatizate).

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Tuleu gras (coroană preformată)

Portaltoi: roșior văratec

Pomii sunt de anul II și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii pot intra mai repede pe rod cu un an.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-571
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x4 m sau 4x3,5 m
Sezon fructe:
Vară
Interval de recoltare: 
20 August - 10 Septembrie
Utilizare: 

Prune de calitate superioară, recomandate şi pentru consum proaspăt, dar şi pentru magiunuri. Dimensiunea potrivită a fructelor şi conţinutul ridicat de zahăr fac din acest soi candidatul nr. 1 pentru prepararea prunelor uscate.