Eşti aici

Muscat de Hamburg

Este considerat „regele soiurilor de struguri de masă”, datorită unor calități pe care le-a dovedit în cei peste 150 de ani de cultură. În prezent poate fi întâlnit în cultură în zeci de țări, pe toate continentele cu climă temperată.

Muscat de Hamburg are nevoie de multă căldură și soare, motiv pentru care zonele colinare îi priesc cel mai mult. Zonele de cultură cele mai favorabile sunt Terasele Dunării, podgoriile Dealu Mare, , Dealurile Buzăului și cele din sudul Moldovei, Dobrogea.

Strugurii sunt mari (300 - 500g și chiar mai mult), rămuroși, cu boabe mari, cărnoase, crocante, acoperite de pruină și cu gustul delicios de muscat.

După maturare, strugurii mai rezistă pe butuc 10 - 15 zile, după care se zbârcesc și își pierd treptat aroma. 

Producția pe butuc este de aproximativ 3 kg, pentru formele de joase de conducere. Muscat Hamburg este parțial autofertil. În condiții de cultură casnică, polenizarea nu ridică probleme, deoarece polenul necesar este adus de albine. În condiții de cultură pe suprafețe mari, la 2 rânduri de Muscat de Hamburg se intercalează 1 rând su soiul Cinsaut.

Butașii se livrează cu rădăcini ambalate superficial, pentru protejarea pe durata transportului.

Vezi opțiunile de cumpărare

Opțiuni de cumpărare

Muscat de Hamburg (rădăcini libere)

Plante de anul I, cu rădăcini libere. Plantele se livrează în sezonul optim de plantare (toamna și primăvara). Se livrează cu instrucțiuni de plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Muscat de Hamburg (ghiveci)

Plantele sunt de anul II și, cel mai probabil, vor intra pe rod chiar în primul an de la plantare. La plantele în ghivece prinderea este garantată 100%.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Distanța de plantare: 
2x1,5 m
Sezon fructe:
Vară
Toamnă
Utilizare: 

Muscat de Hamburg este un soi de masă prin excelență, prima recomandare fiind cea pentru consumul în stare proaspătă. Surplusul de struguri sau strugurii atacați de insecte și putregaiul cenușiu pot fi vinificați, obținându-se un vin de masă superior, roșu-rubiniu, răcoritor, aromat, cu o tărie alcoolică de 10,9º - 12,6º.

Pretabilitate: 
struguri de masă

Nu necesită polenizatori.