Eşti aici

Victoria

Este considerat cel mai valoros soi românesc de struguri de masă, fiind luat în cultură și în alte țări viticole din Europa. Are o rezistență foarte bună la ger, neîntâmpinând probleme până la valori termice de -18ºC -20ºC. De asemenea, datorită faptului că dezmugurește târziu, acest soi este ferit de daunele produse de brumele târzii. Foarte bună este și rezistența la secetă, însă trebuie știut că cele mai bune producții de struguri Victoria se obțin pe solurile bine alimentate cu apă, cu drenare bună, situate la baza versanților. Victoria este considerat un soi cu rezistență medie la boli, necesitând mai multă atenție în anii ploioși, care favorizează dezvoltarea agenților patogeni.

Sunt recomandate formele de conducere semiînaltă.

Strugurii sunt mari, de aprox. 500g, cu boabe mari și foarte mari, cu formă de oușoare și culoare galben-chihlimbar. Pulpa este semicrocantă, cu un gust foarte plăcut, echilibrat. Strugurii maturi rezistă pe butuc circa 30 zile și au o rezistență foarte bună la transport.

Acest soi poate fi cultivat în toate zonele din țara noastră pretabile pentru cultura viței-de-vie, însă cele mai bune rezultate se obțin în jumătatea sudică.

Vezi opțiunile de cumpărare

Opțiuni de cumpărare

Victoria (rădăcini libere)

Plante de anul I, cu rădăcini libere. Plantele se livrează în sezonul optim de plantare (toamna și primăvara). Se livrează cu instrucțiuni de plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Victoria (ghiveci)

Plantele sunt de anul II și se livrează în ghivece. Cel mai probabil, vor intra pe rod în primul an de la plantare. Plantarea în grădină poate fi făcută chiar și vara, iar prinderea este garantată 100%.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Distanța de plantare: 
1,5m x 1,2m
Sezon fructe:
Vară
Utilizare: 

Victoria produce printre primii struguri de masă din an, motiv pentru care sunt ideali pentru consum proaspăt. Nu mai puțini buni sunt și ca materie primă pentru compot.

Pretabilitate: 
struguri de masă

Nu necesită polenizatori.