Eşti aici

Chasselas rose

Chasselas rose

I se mai spune și Ceasla roză, Șasla roză etc. 

Strugurii au o lungime de 14-16 cm, 200-300g și o înfățișare deosebit de apetisantă, fiind soiul care îți fură ochii atunci când e pus pe tarabă. Este un soi care produce struguri cu întrebuințare mixtă, aceștia pretându-se atât pentru consum proaspăt, cât și pentru producerea de vin.

Deși în prezent pe piață există multe soiuri de struguri de masă mult mai aspectuoase, acest soi vechi continuă să rămână în preferințele cumpărătorilor, datorită înfățișării și gustului său. 

Producția variază mult, putând oscila între 1 și 5 kg/butuc, în funcție de condițiile de cultură.

Vinul obținut din acest soi este considerat un vin roze de masă de bună calitate, slab alcoolizat (10-11°), foarte apreciat de cei cărora le place vinul ca un companion de seară lungă, nu ca unul care te trimite la culcare după 2-3 pahare. Foarte adesea strugurii sunt folosiți și în amestecuri cu alte soiuri, care dau vinuri mai puternic alcoolizate.

Este un soi care nu prezintă sensibilitate deosebită la boli și dăunători.

 

Vezi opțiunile de cumpărare

Opțiuni de cumpărare

Chasselas rose

Chasselas rose (rădăcini libere)

Plante de anul I, viguroase, cu rădăcini libere. Se livrează în sezonul optim de plantare (toamna și primăvara). Se livrează cu instrucțiuni de plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Chasselas rose (ghiveci)

Plantele sunt de anul II și se livrează în ghivece. Cel mai probabil, vor intra pe rod în primul an de la plantare. Plantarea în grădină poate fi făcută chiar și vara, iar prinderea este garantată 100%.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Distanța de plantare: 
1,5 x 1,2
Portaltoi: 
Teleki 4 / SO4-4
Sezon fructe:
Toamnă
Utilizare: 

Excelent pentru consum proaspăt și pentru producerea de vinuri ușoare, roze.

Pretabilitate: 
struguri de masă

Nu necesită polenizatori.