Eşti aici

Mur fără ghimpi

Un soi de mur de vigoare mare, lipsit de ghimpi şi foarte productiv. Începe să rodească chiar din primul an.

Bine întreţinut, un mur de 5-7 ani, produce lejer 30 kg de fructe. Este puţin pretenţios şi, practic, lipsit de boli şi dăunători, mai ales dacă este palisat, iar ramurile sunt bine aerisite. (Preventiv, se poate aplica un tratament de iarnă cu zeamă bordeleză 1%.)

Fructele sunt mari, iar maturarea este eşalonată de la sfârşitul lunii iulie, până spre mijlocul lunii septembrie, acest soi fiind o importantă şi puţin pretenţioasă sursă de fructe proaspete, direct din curte.

Sub aspect gustativ, spectrul de arome trece de la aromat-acrişor, în prima fază de coacere, până la dulce-parfumat, pe un fundal discret acrişor. Sub aspect vizual... îţi vine să le mănânci cu ochii şi deja probabil simţiţi asta, privind imaginile alăturate!

Murele, pe lângă consumul proaspăt, sunt o materie primă de excepţie pentru siropuri, prăjituri, lichioruri, dulceţuri etc.

Ca sistem de cultură, recomandăm cultura susţinută de spalier cu 3 sârme (ca la viţa de vie), cu o înălţime a spalierului de 2 m. În acest caz, distanţa între plante trebuie să fie de 1 - 1,5 m şi 2 m între rânduri. Dacă este plantat solitar, trebuie alese locuri bine luminate, de preferinţă cu expoziţie estică sau sudică şi cu o soluţie de palisare, deoarece, nesusţinute, ramurile cad pe sol, ceea ce duce la compromiterea fructelor.

Se livrează butaşi bine dezvoltaţi, cu rădăcinile nude.

Vezi opțiunile de cumpărare

Opțiuni de cumpărare

Mur fără ghimpi

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-405