Eşti aici

Generos

Soi românesc, foarte valoros, introdus în anul 1983. Pomul are o vigoare mijlocie, intră repede pe rod şi se distinge printr-o foarte bună rezistenţă la boli şi dăunători, din această cauză având nevoie de un număr redus de tratamente fitosanitare.

Fructul este mare (160-180g) sferic, uneori uşor turtit, uşor asimetric. Pieliţa fructului este netedă, acoperită de un strat fin de pruină, cu o culoare ce variază de la verde-gălbui până la roşu-deschis, în funcţie de expunerea la soare în perioada de maturare.

Pulpa este galbenă, cu textură fină, suculentă, fin aromată, cu un gust foarte agreabil.

Merele se păstrează până în luna martie.

Vezi opțiunile de cumpărare

Comenzi telefonice: 0761 033 279
Comenzi prin email: contact@zdravan.ro

 • Rădăcini libere, prindere mai bună
  Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
 • Fasonare profesională
  Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
 • Comezile multiple se cumulează
  Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Generos (coroană preformată)

Portaltoi: MM-106

Pomii sunt de anul III și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană preformată. Astfel, pomii vor intra mai repede pe rod, chiar din primul an de la plantare, sigur din al doilea.

23,00  LEI
 • 1 - 2 bucăți: 23,00  LEI/bucată
 • 3 - 9 bucăți: 21,00  LEI/bucată
 • Mai mult de 10 bucăți: 20,00  LEI/bucată

Generos (vargă)

Portaltoi: MM-106

Pomii se livrează cu rădăcină liberă, sub formă de vargă. Varga permite stabilirea înălțimii trunchiului viitorului pom, prin scurtarea acesteia, după plantare, la înălțimea dorită. Din faza de vargă se începe formarea palmetelor (coroanelor aplatizate).

19,00  LEI
 • 1 - 3 bucăți: 19,00  LEI/bucată
 • 4 - 9 bucăți: 18,00  LEI/bucată
 • Mai mult de 10 bucăți: 17,00  LEI/bucată

Generos (coroană preformată, în ghiveci)

Portaltoi: MM-106

Pomii sunt de anul IV, pe rod și se livrează în ghiveci. Pot fi transplantați în grădină și pe timpul verii sau mai pot fi păstrați în ghivece până în toamnă. Dacă se dorește, pomul poate fi păstrat chiar mai mulți ani în ghiveci - de exemplu pe o terasă ori pe un balcon - unde va înflori și va fructifica, dacă va beneficia de o minimă îngrijire. Se livrează în orice moment al anului.

96,00  LEI
Catalog:
Cod produs:
ZDV-338
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
4x4 m sau 4x3,5 m
Sezon fructe:
Iarnă
Interval de recoltare: 
1 Octombrie - 31 Octombrie

Nu necesită polenizatori.