Eşti aici

Italia

Un soi de masă delicios, cu maturare târzie. Deși pârga strugurilor acestui soi începe din august, maturarea continuă lent până la sfârșitul lunii septembrie.

Este considerat unul dintre cele mai valoroase soiuri pentru struguri de masă din lume. Dă cele mai bune rezultate în jumătatea sudică a țării, având nevoi mai ridicate de lumină și căldură. Rezistența la ger merge până la -18ºC, motiv pentru care se recomandă formele de conducere joase, mușuroirea toamna și asigurarea unor coarde de rezervă care să se îngroape toamna. Este foarte rar afectat de brumele târzii de primăvară, deoarece dezmugurește și înflorește mai târziu. Manifestă sensibilitate la mană și oidium.

Strugurii soiului Italia sunt mari și foarte mari, cu boabe mari, ovoidale, galbene și cu pieliță subțire. La maturarea deplină, boabele capătă o paloare roz, ceea ce îi face și mai apetisanți! Pulpa boabelor este crocantă, foarte gustoasă, cu o discretă aromă de muscat.

Producțiile sunt mari și foarte mari, cu condiția ca butucii să nu sufere de secetă.

Pe butuc, strugurii mai rezistă 2-3 săptămâni după ce au atins maturitatea. Se păstrează foarte bine, însă trebuie culeși și manipulați cu atenție, deoarece boabele se pătează dacă sunt lovite.

Butașii se livrează cu rădăcini ambalate superficial, pentru protejarea pe durata transportului.

Vezi opțiunile de cumpărare

Opțiuni de cumpărare

Italia (rădăcini libere)

Plante de anul I, cu rădăcini libere. Plantele se livrează în sezonul optim de plantare (toamna și primăvara). Se livrează cu instrucțiuni de plantare.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Italia (ghiveci)

Plantele sunt de anul II și, cel mai probabil, vor intra pe rod chiar în primul an de la plantare. La plantele în ghivece prinderea este garantată 100%.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Distanța de plantare: 
1,5m x 1,2m
Sezon fructe:
Toamnă
Utilizare: 

Sunt o încântare consumați în stare proaspătă! Foarte buni se dovedesc și în compot.

Pretabilitate: 
struguri de masă

Nu necesită polenizatori.