Eşti aici

Pere Busuioace

Busuioace

Busuioacele sunt pentru mulți perele de neuitat ale copilăriei la bunici, culese din părul vechi de ani, din care mâncau, toată luna iulie, și familia, și vecinii, și păsările din ogradă.

Busuioacele sunt surorile „neînsângerate” ale Busuioacelor cu miez roșu, dar mai dulci și cu pulpa mai fină. Unii spun că gustul te duce cu gândul la mâncarea simplă dar sănătoasă de pe plita bunicii de la țară. Pulpa este foarte aromată, ușor astringentă în primă fază, însă încet-încet dulceața acaparează tot fructul până când miezul colapsează sub presiunea dulceții, fructele devenind mălăiețe.

Cei care au mâncat așa ceva știu că cele mai bune sunt cele care au căzut din pom și care au crăpat la contactul cu solul.

Pomul are o vigoare mare, motiv pentru care se recomandă a fi plantat la marginea livezii.

Soiul are o rezistență remarcabilă la boli și dăunători și, practic, niciodată nu e afectat de ger.

Nu are nevoie de polenizatori, acest soi fiind el însuși un polenizator excepțional pentru toți perii din împrejurimi.

Înflorește abundent, dând primăvara un adevărat concert floral!

Vezi opțiunile de cumpărare
  • Rădăcini libere, prindere mai bună
    Cu excepția celor în ghivece, pomii noștri se livrează cu rădăcină liberă (neambalată). Asta înseamnă că rădăcinile nu mai trebuie reduse pentru a încăpea în punga de ambalare, prinderea va fi mai ușoară și dezvoltarea mai bună. În faza de transplantare e important să reducem cât mai puțin din rădăcini.
  • Fasonare profesională
    Rădăcinile pomilor cumpărați de la noi sunt fasonate și gata pregătite pentru plantare. Doar scoateți pomii din cutie și îi plantați!
  • Comezile multiple se cumulează
    Pe timpul verii puteți adăuga oricâte comenzi. Înainte de livrare acestea se cumulează și se expediază cu un singur colet.

Opțiuni de cumpărare

Busuioace (Rădăcini libere)

Portaltoi: păr franc

Pomii sunt de anul III și se livrează cu rădăcină liberă, cu coroană prefomată. Pomul va intra pe rod din al doilea an de la plantare, posibil chiar și din primul.

Stoc epuizat

Doresc să fiu anunţat când acest produs este disponibil.

Catalog:
Cod produs:
ZDV-472
Forma de prezentare:
rădăcini libere
Distanța de plantare: 
5x5 m
Sezon fructe:
Vară
Interval de recoltare: 
1 Iulie - 15 Iulie
Utilizare: 

Busuioacele sunt o bucurie consumate proaspete, iar cei suferinzi de dereglări ale sistemului digestiv spun că simt ameliorări după o cură cu Busuioace. Dacă sunt culese exact înainte de a deveni mălăiețe, se poate face o excelentă dulceață, asemănătoare cu dulceața de gutui.

Nu necesită polenizatori.